נח ניב - עמילות נכס ושילוח בינלאומי

מסי יבוא

מסי היבוא בישראל מתחלקים לסעיפים שונים לפי סוג המוצר, מחירו, ופרמטרים רבים נוספים.

מיסים אלה מכונים לעתים "תשלום מכס", אך למעשה מכס הוא רק אחד ממרכיבי התשלום על יבוא עצמאי של טובין. רשות המסים שבמשרד האוצר אחראית על גביית המכס ועל הבקרה בנמלי התעופה והספנות.

קיימים שלושה סוגים עיקריים של מסי יבוא:

  • מס ערך מוסף (מע"מ)
    מס בשיעור קבוע, הנקבע בחוק מס ערך מוסף. מע"מ נגבה על כל סוג טובין הנכנס לישראל.
  • מס קנייה
    מס בשיעור לא אחיד, המשתנה לפי סוג המוצר המיובא, המוגדר בחוק מס קניה (טובין ושירותים), תשי"ב-1952‏, וקובע מיסוי על קניית מוצרים מקטגוריות מסוימות. גם מס הבלו המוטל על דלק וסיגריות מקוטלג כמס קנייה.
  • מכס
    במדינת ישראל, רשות המסים שבמשרד האוצר אחראית על גביית המכס ועל הבקרה בנמלי התעופה והספנות. בישראל נהוג מכס על מוצרים רבים ומגוונים כגון חוטי תפירה מכותנה ומשקאות אלכוהוליים. המדינה חתומה על הסכמים עם מדינות שונות המבטלים או מקטינים את המכס הקבוע בחוק למוצר כאשר הוא יוצר במדינות ההסכם.

 

ניתן לקבל החזר על מכס ששולם על מרכיבים ששימשו לייצור מוצרים ליצוא. החזר זה נקרא הישבון.

למחשבון מסי יבוא לחץ כאן

הגבלות בתחום של יבוא יצוא

קיימות הגבלות על יבוא טובין לישראל. הגבלות אלה כוללות בתוכן איסור מסחר עם מדינות אויב (לרשימת המדינות לחץ כאן)

קיים איסור על יבוא מוצרים מסוימים העלולים לסכן את ביטחון המדינה, שלום הציבור, בריאותו ובטיחותו, איכות הסביבה וכדומה. לרשימת המוצרים האסורים ביבוא באופן מוחלט לחץ כאן

איסור נוסף הוא על יבוא ממדינות אשר אין לישראל עימן יחסים דיפלומטיים. קיימת הוראת מנכ"ל בנוגע לייבוא ממדינות אשר אין עימן הסכם בין לאומי או המגבילות יבוא טובין מישראל. למידע נוסף לחץ כאן

הסכמי סחר

הסכמי סחר הם הסכמים שמטרתם לעודד ולאפשר סחר חופשי בין מדינות. ישראל מקיימת הסכמים כאלה עם מספר רב של מדינות, כאשר כל הסכם מגדיר את גובה המיסוי ואופי הסחורות החייבות במס. כל הסכמי הסחר מחייבים שהמסחר יהיה עם ארצות ההסכם ולא באמצעות מדינה שלישית. לשם כך ועל מנת להקל במסחר, מוגדרות כל מדינות האיחוד האירופי כמדינה אחת.

בעוד שהסכמי סחר עם מדינות שונות שונים מעט זה מזה, הם מאופיינים בפטור מתשלום מכס בסחר שבטובין בין המדינות החתומות על ההסכם, ובביטול מכשולי סחר כגון: רישיונות יבוא, מכסות יבוא, והיטלי יבוא וכדומה. כל מדינה מורשית לשמור על תעריף מכס חיצוני עצמאי כלפי ארצות שלישיות.

לרשימת ההסכמים המלאה לחץ כאן

למידע ושאלות בנושא יבוא יצוא:

השאירו פרטים ונחזור אליכם

דילוג לתוכן